Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Jouw lichaam is de spiegel van jouw emoties en je mentale gesteldheid. Jouw lichaam vertelt je hoe het met je gaat.

Veel lichamelijke klachten vinden hun oorzaak in een disbalans in je denken of in je emoties. De fysieke klachten zijn signalen dat er iets niet in orde is. Het is een uitnodiging om er aandacht aan te besteden.

Wanneer je in het leven een klacht ervaart, vraagt dat om aandacht. Vergelijk het met een rood controlelampje in de auto. Het lampje geeft aan dat er iets aan de hand is. Het is een signaal. Het zet ons aan tot actie maar het lampje is niet het probleem.

Zo geldt dat ook voor de klacht die je ervaart. Het is een signaal dat er iets aan de hand is. Elke lichamelijke, mentale of emotionele klacht vertelt ons dat er ergens een onevenwichtigheid is.

In de massage kijken we onder of achter de pijn en de spanning. Als integraal masseur sta ik letterlijk bij jou stil en geef je ruimte om te voelen en te ervaren wat de signalen van je lichaam zijn. Jij leert te luisteren naar jouw lichaam. Jij leert te begrijpen wat jouw lichaam jou vertelt. Jij ontdekt wat nodig is om de pijn en de spanning weg te nemen.

Mijn integraal holistische massage richt zich zowel op jouw lichaam als ook op diepere emotionele en geestelijke lagen die daarin aanwezig zijn.

Ik maak daarbij gebruik van kennis uit de Oosterse en Westerse stromingen van massage, Holistic Pulsing, energetisch lichaamswerk en spirituele stromingen als boeddhisme, Yoga en Zen.

Ter ondersteuning van je innerlijke reis kan ik een Tzolkin profiel van je opstellen. De belangrijkste Maya kalender, de Tzolkin, geeft je inzicht in jouw kwaliteiten, jouw talenten en de blauwdruk van je levenspad. Je kunt je levenspad tot nu toe beter begrijpen en ontdekken waar je staat. Door de Tzolkin in je leven te integreren word je je bewust van de energie die elke dag beschikbaar is vanuit de kosmos voor jouw creaties: je projecten, plannen, wensen en relaties.

Lichaam en geest worden weer een eenheid en stellen jou in staat om altijd vanuit een innerlijke eenheid in alle vrijheid te leven.