Massage en coaching als brug naar het onbewuste

Brug 5: Oei, ik groei!

25 nov 2017 Geen categorie

Oei, ik groei! Wie kent het boekje niet? Een boekje voor ouders waarin tien sprongen in de mentale ontwikkeling van een baby worden beschreven die het in de eerste 20 maanden doormaakt. Ik moest de afgelopen periode regelmatig aan de titel van dit boekje denken.

Een aantal weken geleden werd ik geconfronteerd met rugklachten. Pijnlijk en stijf, soms weer normaal maar bijna voortdurend op een irritante manier aanwezig. Voor mij was het vanaf het eerste moment dat de rug opspeelde duidelijk: mijn lichaam wil mij wat vertellen.

Je lichaam slaat al je levenservaringen op en bezit een oneindige wijsheid om je te vertellen hoe het er met je voor staat. Je lichaam wordt ook wel de barometer van je ziel genoemd. Het is dan ook heel belangrijk naar je lichaam te luisteren. Het fysieke lichaam is de spiegel van je emoties en je mentale gesteldheid en drukt letterlijk uit hoe het met jou is gesteld. Het fysieke lichaam is dan ook het topje van de ijsberg. Veel van onze lichamelijke klachten vinden hun oorzaak in een disbalans in je geest of in je emoties. De fysieke klachten zijn signalen dat er iets niet in orde is en nodigen ons uit om er aandacht aan te besteden.

De uitnodiging van mijn lichaam heb ik opgepakt. De weken die volgden waren heel boeiend. Ik heb me laten masseren om te voelen wat de boodschap was. Cliënten vertelden hun verhaal en ik herkende delen van mijzelf daarin. Ik had een hele mooie ontmoeting met een vriendin, een (h)eerlijke coachwandeling op het werk en ben een paar dagen naar zee geweest. In al deze situaties kwamen delen van het antwoord ‘aanwaaien’. En afgelopen vrijdag had ik een fantastische opleidingsdag waarin het laatste puzzelstukje op zijn plaats viel.

Ik ben gaan luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen had en voor mij is duidelijk geworden wat ik te leren heb. Maar zijn deze inzichten nu zo nieuw voor mij? Nee, dat niet. Maar de situaties waarin ik de inzichten mag toepassen worden wel steeds uitdagender. Ik vergelijk het met een computer spelletje waarbij je steeds op een hoger level komt en de uitdagingen groter worden. Het is voor mij belangrijk om altijd, hoe uitdagend de situatie ook is, dat te blijven doen waar ik in geloof. En ik weet nu dat, als ik dat niet doe, mijn lichaam mij wel bij de les houdt.

Ik heb inmiddels in de dagelijkse praktijk de lessen een aantal keer toegepast en wat een ruimte en vrijheid ervaar ik weer. En mijn rugklachten? Die zijn grotendeels verdwenen. Wat is het leven mooi: ik groei … en blijf groeien!

Mijn vraag aan jou is: hoe goed luister jij naar jou lichaam en wat doe jij met die signalen?

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+